Unika Försäkringar
Unika Specialistvård Global+, från 162kr
Ta reda på ditt pris
anonymt och utan registrering

Vanliga frågor

Vilka är Unika Försäkringar?

Unika Försäkringar är en försäkringsförmedlare med säte i Stockholm. Vårt mål är att så många svenskar som möjligt ska få tillgång till så bra vård som möjligt om man blir allvarligt sjuk, utan några geografiska eller ekonomiska hinder. Vi samarbetar med ett flertal aktörer för att erbjuda prisvärda försäkringar som skapar mervärde för både privatpersoner och företag.

Hur gör jag om jag får en allvarlig sjukdom?

Om du fått en diagnos med en allvarlig sjukdom som omfattas av din försäkring så kontaktar du oss på telefonnummer 0770 175 777 så säkerställer vi att handläggningen av din skada påbörjas. Du når oss även på kundservice@unikaforsakringar.se

Vad täcker försäkringen?

Med Unikas specialistvårdsförsäkring får du tillgång till världsledande specialister för råd och behandling om du drabbas av någon av de allvarliga sjukdomar som omfattas av din försäkring. Du är bland annat täckt för sjukhusvård, kirurgi, prover och medicinska analyser, rådgivning, transfusioner samt betald medicin både under behandling men även om det skulle behövas efter hemkomst. Du behöver heller inte tänka på kostnader för resor och boende då vi tar hand om dessa, det gäller även för en vän eller släkting som du vill ta med dig. Är patienten ett barn så får båda föräldrarna följa med. Du hittar detaljerad information och även det undantag försäkringar har i försäkringsvillkoren.

Hur mycket är jag täckt för?

Det totala försäkringsbeloppet är 10 miljoner kronor per skada och år, och maximalt 20 miljoner per person och livstid. Under din tid på sjukhus utomlands får du 1000kr per dag i upp till 60 dagar per skada om behandlingen föreslagits av Further. Om det skulle behövas ytterligare medicinering vid hemkomst får du även betald medicin i Sverige upp till högst 500,000kr per livstid. Se villkor för mer detaljerad information samt för undantag.

Hur skiljer sig Unikas specialistvårdsförsäkring från andra sjukvårdsförsäkringar?

Vare sig du har en sjukvårdsförsäkring privat eller genom jobbet ger den vanligtvis tillgång till snabb vård inom Sverige och i vissa fall utomlands. Beroende på vilken aktör du har så ingår i vissa fall även ett andra utlåtande, en så kallad second opinion. Det skiljer sig från aktör till aktör så det kan vara bra att undersöka vad som gäller för just dig, oavsett så kan Unikas specialistvårdsförsäkring vara ett väldigt bra komplement.

Vår försäkring handlar om valmöjlighet samt att få tillgång till världsledande sjukvård när man behöver den som mest. Försäkringen garanterar att oavsett vad, så kommer patienten inte att begränsas av varken geografiska eller ekonomiska hinder för att få rätt behandling.

© 2019—2021 Unika Försäkringar. Ingmar Bergmans gata 2, 114 34 Stockholm, Sverige. Organisationsnummer 559150-1183

Exklusiv försäkringsgivare för Unika Försäkringar är Axeria Iard ("Axeria"), nummer 352 893 200. Unika Försäkringar står under Finansinspektionens tillsyn.

Genom att använda tjänsten godkänner du Användarvillkoren och Integritetspolicyn. Du kan läsa mer om hur vi använder dina ekonomiska uppgifter här.

Svenska